Aktuellt

Ledigt jobb: Vi söker fler jurister till Umeå kommunkoncern

Om Umeå kommunkoncern

Umeå kommunkoncern består av moderbolaget Umeå kommunföretag AB samt de hel- och delägda kommunala bolagen som Umeå Energi, Vakin, Bostaden och Upab. Koncernen omsätter drygt 3 miljarder och har totalt ca 850 anställda.

Läs gärna mer om oss och övriga bolag på www.ukf.umea.se.

Jurist inom Umeå kommunkoncern

Att vara jurist inom Umeå kommunkoncern innebär att bistå de kommunala bolagen med biträde i olika juridiska frågor som uppkommer i bolagen, vilket kan vara allt från allmän avtalsrätt som att upprätta, granska och tolka avtal till bolagens speciallagstiftning. Vi hanterar såväl mindre och enklare tvistefrågor som komplicerade ärenden med mångmiljonvärden. Kommunala bolag innebär en kombination av offentlig rätt och aktiebolagsrätt. Flera av de kommunala bolagen står inför omfattande investeringar där det finns behov av ett brett juridiskt synsätt inom framför allt exploateringsrelaterad lagstiftning där vi gärna ser en förstärkning inom entreprenadrätten. En viktig del av arbetet är att hantera fastighets- och miljörelaterade rättsfrågor. Vi fördelar ärendena utifrån intresse och inriktning samt givetvis arbetssituationen. Tjänsten avser en tillsvidareanställning heltid med tillträde enligt överenskommelse. Du är anställd i Umeå kommunföretag AB med koncernjuristen som närmaste chef.

Vem är du?

Du har juristexamen och några års erfarenhet från relevant juridiskt arbete. Du driver självständigt ditt ansvarsområde med ett lösningsinriktat förhållningssätt. Du är ansvarstagande, målmedveten och vill alltid lämna ifrån dig arbete av hög kvalitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, där hög integritet samt god analytisk förmåga är av stor betydelse. Vid arbetstoppar har du förmåga att kunna prioritera bland arbetsuppgifter, som många gånger kan vara väldigt varierande.

Ansökan och kontakt

Har du frågor om tjänsten så hör av dig till koncernjuristen Ulrika Sundin Bonnedahl på 090-16 15 33.

Du söker tjänsten genom att skicka in ett personligt brev med CV och betyg genom mail ulrika.sundin.bonnedahl@umea.se med rubriken ”Ansökan juristtjänst” eller med brev till Ulrika Sundin Bonnedahl, Umeå Kommunföretag AB, Rådhusesplanaden 8, 903 28 Umeå. Vi arbetar med löpande urval och välkomnar din ansökan så snart som möjligt dock senast den 11 april.

Vi värnar om din personliga integritet, läs mer i Umeå Kommunföretag ABs integritetspolicy.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt alla erbjudanden om rekryteringshjälp samt försäljare av ytterligare jobbannonser.